torstai 31. tammikuuta 2008

Miksi ohjelmoida turhia tarkastuksia, kun kerran samaan lopputulokseen päästään käyttäjää neuvomalla?

Synet.plus -palvelun käyttö edellyttää Suomen Yrittäjät ry:n jäsenyyttä. Jäsennumeron löydät joko jäsenkortistasi tai jäsenlehtien osoitelipukkeesta. Käytä kirjautumiseen jäsennumeron jälkimmäistä osaa (7 viimeistä merkkiä eli 6 numeroa ja kirjain ISOLLA).
http://extra.yrittajat.fi/

Kirjoita 8-numeroinen asiakasnumerosi ilman kirjaintunnusta. Jos asiakasnumerossasi on yhdeksän merkkiä, jätä ensimmäinen nolla pois. Jos asiakasnumerosi on lyhyempi kuin 8-numeroa., lisää tarvittava määrä nollia numeron eteen.
http://www.kuvalehdet.fi/introkampanja.jsp?cid=lahjalehti2008

Käyttäjätunnus on Tehyn jäsennumero, ja salasana ensimmäisellä kerralla henkilötunnuksesi loppuosa (mahdollinen kirjain isolla).
http://www.tehy.fi/jasenyys/jasenpalvelu/tietoa_jasenten_verkkopalveluist/

käyttäjätunnuksesi on oma henkilötunnuksesi, (esim. 123456-789X), ja salasanasi on sukunimesi ja postinumerosi yhteen kirjoitettuna (esim. Järvinen12345). Huomaa, että sukunimi kirjoitetaan ensimmäinen kirjain isolla, loput pienillä
http://www.vvl.fi/WebTytti.htm

Ensimmäisen kerran palveluun kirjaudutaan antamalla käyttäjätunnukseksi oma henkilötunnus (sama kuin sosiaaliturvatunnus, esimerkiksi 123456-1234 tai 123456-123A, kirjain isolla kirjoitettuna)
http://www.sahkoliitto.fi/pls/portal/url/ITEM/603FDC926832487CAEE6664346DAA8B3 (PDF)

Aika surulliselta näyttää ainakin äkkiseltään, mutta onhan toki mahdollista, että osa edellä mainituista järjestelmistä toimisi vaikka niissä pyydetyn kirjaimen kirjoittaisikin käyttäen väärää kokoa ja ohje onkin vain sitä varten, että käyttäjän ei tarvitsisi miettiä, että mitä kokoa käyttää.

Huomattavan työlääksi tämmöinen systeemi tosin menee, jos ohje on tarkoitus kääntää eri kielille ja yleensä kai pidetään hyvänä periaatteena pitää ohjeet lyhyinä.

1 kommentti:

Nettihuijaukset kirjoitti...

Jep, hyvä postaus.

Toinen asia mistä voisi kirjoittaa, on verotoimiston Tyvi-palvelu (tai millä nimellä se nyt kulkeekin). Se tekee varmaan ei-käytettävyyden suomenennätyksen.