keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Iltalehti ei osaaIltalehden uutisissa on linkkejä sivuille, joiden ainoa sisältö on popupin avauskoodi ja linkit keskusteluun tai videoon ja linkki edelliselle sivulle. Ilmeisesti jollain ruudinkeksijällä on ollut lähtökohtana, että keskustelut ja videot pitää avata popuppiin ja jos se ei onnistu, niin sitten näytetään linkki siihen sisältöön.

Kerrotaanpa nyt parempi toteutustapa, jos vaikka joku Iltalehdessä vaikuttavista henkilöistä sattuisi lukemaan tämän. Videoihin pitäisi olla normaali linkki tai video pitäisi upottaa itse uutissivulle. Mallia voi ottaa vaikkapa Iltasanomien sivuilta.

Keskusteluihin ei kannata edes linkittää, kun keskustelusysteemi on toteutettu hieman tyhmästi. Jokaisesta puheenaiheesta luodaan oma alue ja käyttäjä voi vastata johonkin olemassaolevaan viestiketjuun tai aloittaa oman viestiketjun.

" Puheenaihe: Nousevatko naiset SDP:n johtoon?
Viestit: 571 Avaukset: 124 "

Lopputulos on, että viestketjuja on 124, eli suuri osa viestiketjuista sisältää pelkän aloitusviestin ilman vastauksia. Jos viestiketjuja olisi vaikkapa kymmenen ja jokaisessa käsiteltäisiin hieman eri osa-aluetta puheenaiheesta, niin tämähän olisi lukijan kannalta erittäin kätevää. Mutta näin ei tapahdu. Moderoinnin pitäisi olla aktiivisempaa tai pitäisi tehdä kuten muutkin, eli yksi viestiketju yhdestä aiheesta.

Ei kommentteja: