maanantai 17. maaliskuuta 2008

Addthis.com-palvelu ei toimi Soneran asiakkailla

Addthis.com tarjoaa kätevän listan eri yhteisöpalvelujen linkkien tallentamisesta/suosittelemisesta. Addthis.com toimii Cogent Communications -nimisen yrityksen verkossa. GigaOm-blogin mukaan TeliaSonera ei ole suostunut maksamaan Cogentin vaatimaa hintaa verkkojensa käytöstä. Tämän johdosta Cogentin verkossa sijaitsevat sivustot (esim. Addthis.com) eivät toimi tällä hetkellä Soneran adsl-liittymien asiakkailla.

Jos sivuillasi on käytössä Addthis.com:n skripti, niin sivujen lataus Soneran asiakkaille on tuskallisen hidasta. Testasin sivujani Firefoxilla, Operalla ja IE:llä ja jokaisella kesti noin pari sekuntia ennen kuin selain luovutti Addthis.com:n kanssa ja näytti sivun.

Addthis.com:n ongelmien yhdistäminen Soneraan kesti pari päivää, koska asiasta ei tiedotettu kuin vasta tänään,  vaikka ongelmia on ollut jo useamman päivän ajan. Gigaomin raportti asiasta on kirjoitettu 14. päivä. Kuvittelin, että Addthis.com:n palvelimet eivät ole kestäneet suosiota ja siirryin yhden sivuston kohdalla käyttämään sharethis.com:n tarjoamaa vastaavaa palvelua.

Ei kommentteja: