maanantai 5. tammikuuta 2009

Kela pimittää toimistojensa yhteystietoja hakukoneilta

Tuli tänään tarve löytää Oulun Kelan toimiston yhteystiedot. Ovelana arvelen, että Kelan sivuilla harhailemisen sijaan pistän vain Googlen hakusanat Oulu ja Kela. Ei valitettavasti onnistunutkaan kovin hyvin. Hakutuloksien kärjessä on yrityshakemistoja ja neljänneltä sijalta löytyy sivu "Kela Aluekeskukset" ja tältäs sivulta ilmoitus, että nämä  eivät hoida henkilöasiakkaiden Kela-asiointia. Sivulta löytyi kumminkin linkki sivulle, jossa voi valita haettavan Kelan toimiston pudotusvalikosta (sekä oli mahdollisuus kartan avulla etsiä toimisto, mutta omassa selaimessa ei toiminut) ja lopulta löytyi tarvittavat tiedot.

Aloin miettiä, että miksi Googlen ei ollut löytänyt Oulun Kelan toimiston sivua. Ekana tuli mieleen pudotusvalikko, mikä yksinään olisi voinut selittää asian, mutta homman varmisti robots.txt:n määritys, jossa kiellettiin kaikkia hakukoneita indeksoimasta mitään asiakas.kela.fi:n alta löytyviä sivuja.

Veikkaan, että moni muukin on yrittänyt etsiä toimistojen yhteystietoja (samantien tai Kelan sivuilla harhailun jälkeen) Googlella ja päätynyt aluekeskuksia koskevalle sivulle. Sen sijaan, että olisi mietitty, että miksi ihmiset päätyvät tälle sivulle ja ratkaistu ongelma, on sinne vain laitettu ilmoitus, että luultavasti olet väärällä sivulla.

Vielä semmoinen huomio, että jokainen sivulataus tuntui kestävän viisi sekuntia, joten hyvin ärsyttävää harhailla tämmöisellä sivustolla. 

Ei kommentteja: